«اصغر آهنی»، عضو هیات مدیره کانون عالی کارفرمایان، در گفت و گو با خبرنگار برنا در خصوص میزان افزایش حقوق و دستمزد اظهار کرد: بهترین حالت برای افزایش حقوق و دستمزد تفکیک صنایع کوچک، بزرگ و اصناف است، نگاه کارفرمایی این بود که در مقطع فعلی، برخی صنوف اصلا نباید افزایش حقوق داشته باشند چون بسیاری از تشکلها اعلام ورشکستگی کردهاند.
او افزود: در بحران اقتصادی کنونی بسیاری از واحدها و مشاغل تعطیل شدهاند اما برخی صنایع بزرگ و یا تولید کنندگان مواد شوینده مشکلی برای افزایش دستمزد ندارند و باید این موضوع تفکیک شود اما متاسفانه به دلیل اصلاح نشدن قانون کار از زمان برنامه سوم توسعه تا کنون توسط مجلس، چنین قانونی وجود ندارد و تصمیم اتخاذ شده برای افزایش دستمزد، همه صنایع و اصناف را شامل میشود.
آهنی با بیان اینکه اینکه ما از لحاظ فنی موضوع تفکیک افزایش حقوق صنایع بزرگ و کوچک و اصناف را بررسی کردیم، گفت: در صنایع بزرگ بین ۵ تا ۵۰ درصد حق دستمزد در قیمت تمام شده محاسبه میشود که برخی به دروغ این رقم را ۷ درصد اعلام میکنند.
او با تاکید بر اینکه باید وضعیت اشتغال موجود را با توجه به شرایط بحرانی اقتصاد کشور حفظ کنیم، اظهار کرد: در ۲۰ روز گذشته حجم ثبت نام بیمه بیکاری بسیار بالا رفته در حالیکه سالهای گذشته این رقم حتی یک دهم آمار کنونی هم نبود که این حاکی از وضعیت نامناسب واحدهای تولیدی و تعدیل نیروی گسترده است و هدف اصلی کارفرمایان هم این بود که هم اشتغالها حفظ شود و هم بخش کارگری زیان زیاید نبیند.
این فعال اقتصادی ادامه داد: در نهایت با اصرارهای وزیر کار، گروه کارفرمایان انعطاف زیادی به خرج داد و با افزایش ۲۱ درصدی حقوق پایه موافقت کرد و چون روال این است که اگر مبحثی به جمع بندی نرسد باید رای گیری کنیم، رای اکثریت قانونی و لازم الاجراست و ابلاغ می شود.